KLÄDKODER

Det är fortfarande vinter men våren står för dörren liksom bröllop, studenter och konfirmationer. Vi vet att många vill ha hjälp med att tyda klädkoder och hitta rätt kläder till kommande tillställningar. Därför tänkte vi bena ut några av de vanligaste klädkoder som kan tänkas stå på inbjudan.

UDDA KAVAJ/ SMART CASUAL

Udda kavaj eller smart casual är den lägsta formalitetsgraden. Jämförelsevis med de andra klädkoderna är valmöjligheterna stora när det kommer till både färg och material. Här har man möjlighet att vara kreativ och lite mer lekfull i sitt val av kläder. Vanligtvis bär man skjorta och kavaj med en uddabyxa eller chinos. Skor kan varieras allt från skinnsneakers till mockaloafers. Acessoarer så som slips är inget måste.


KAVAJ/ BUSINESS CASUAL

Kavaj eller business casual är kanske den vanligaste klädkoden. Det är snäppet högre formalitetsgrad än smart casual och innebär att man byter ut uddabyxan och kavajen mot en hel kostym. Ljus eller mörk spelar ingen roll. Skjortan kan vara mönstrad men är man osäker på sammanhanget så är en vit eller ljusblå aldrig fel. Skor kan vara både bruna och svarta, mocka eller skinn modeller så som monks, derbys eller oxford, här är valmöjligheten fortfarande bred. Det kan ibland uppstå en viss förvirring då många tror att Kavaj på en inbjudan innebär just kavaj och uddabyxa. Är man osäker kan man alltid kontakta värdparet och fråga vad som gäller.

AFTONDRÄKT/ BLACK TIE

Aftondräkt eller black tie är den näst högsta formalitetsgraden. Här är det svart eller mörkblå smoking som gäller tillsammans med vit smokingskjorta, fluga, gördel eller väst och lackskor. Valfriheterna minskar tyvärr ju högre upp i formalitetsgraden vi kommer men de finns ändå utrymme för den som vill byta ut färgen på sin fluga eller gördel.

STUDENTERBJUDANDE

Ska du eller någon i din närhet ta studenten i vår? Vi hjälper dig med stilfulla kläder inför den stora dagen!

Vid köp av studentkostym från valfritt varumärke får du 50% rabatt på valfri skjorta. Vi bjuder även på eventuella skrädderiändringar som utförs på plats av våra duktiga skräddare.

När du i samband med studentköpet registrerar dig som medlemskund hos oss erhåller du en värdecheck på 1000kr att nyttja i våra butiker i Sisjön och på Avenyn vid ditt nästa köp.

Obs! Värdechecken skickas med post ca två veckor efter att du registrerat dig som medlemskund.
Erbjudandet är giltigt t.o.m. 2022-06-15