STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

träffar.

No hits.

GARDEROBSVÅRD

Vi förespråkar alltid kvalitet framför kvantitet när det kommer till hur man bygger upp ett bra utbud i sin garderob, man behöver inte byta ut kostymen, skorna, ulltröjorna speciellt ofta om man bara ger sina plagg lite kärlek och omsorg nån gång per säsong. Med hjälp av bra redskap, en duktig skomakare och en skräddare kan dina plagg få leva med länge.

 

SÅ VÅRDAR DU DINA ULLPLAGG

 • Vädra dina ullplagg, en kostym eller en ulltröja kan med fördel  hängas ut och vädras efter en dags användning. 
   
 •  Använd tshirt eller skjorta i bomullskvalite under dina ulltröjor. 
   
 • När det är dags att tvätta dina ullplagg så se till att kör ett skonsamt handtvättsprogram eller tvätta med fördel för hand. Undvik att dra , sträcka och krama i dina plagg då detta kan förstöra formen och låt alltid plaggen plantorka.
   
 • Om du vill bevara pressveck på dina kostymbyxor kan du alltid pressa byxorna för hand men då måste du alltid ha en fuktig bomullsduk mellan strykjärnet och tyget så att tyget inte skadas efter pressningen.
   
 • Undvik att tvätta dina ulltröjor för ofta, ullens fibrer har en struktur som gör det lättare för smutsen att transporteras till tygets yta, därför ska man alltid börja med klädborste för att få bukt med smuts och noppor, men undvik klisterrullar då dessa lämnar rester av klister på dina plagg och kan skada tyget. Införskaffa istället en klädborste i naturborst, det finns olika hårdhetsgrad beroende på tyg.

TIPS OCH RÅD

 • Med hjälp av en skräddare kommer man långt när det handlar om att korta, ta in och i vissa fall även lägga ut sin plagg. För en liten peng kan  en gammal kavaj bli som ny.

 

 • Efter att du använt din kostym häng den på en välformad bred galge som fyller ut kavajens axel, glöm inte att alltid tömma fickor, och låt kostymen vila nån dag mellan användning. Skrynklor efter användning ångas lätt ut om du hänger in din kostym i badrummet och låter den ångorna från duschen släta ut den.​​

 

 • Investera i cederträ-ringar som du enkelt trär på galgen för att motverka pälsänglar eller annan ohyra som vi inte vill ha i vår garderob.

 

 • Använd alltid skoblock i trä till dina skor, oavsett om det är ett bara sneakers eller finskor, det behåller formen på skon och träet suger ut fukten ur skinnet.

 

 • Enklaste sättet att stryka din skjorta är om du tar den från tvättlinan då den fortfarande är lite fuktig då stryker du den lättast.

Menu